Jan van Harn
Realistische schilderkunst

 

Biografie

       

 

 

 

Gerrit Jan van Harn is geboren 6 juli 1944 in Wageningen.

In 2003 kwam Jan in het bezit van "La Piste",  een porte-folio met acht Litho's van Fred (Frits) Klein (1898-  1990).  Na zich verdiept te hebben in de werken van deze schilder, ontstond een snel groeiende waardering voor zijn werk en heeft ertoe geleid dat er een  interesse in de schilderkunst in het algemeen is ontwikkeld die later heeft geleid tot het zelf creatief bezig willen zijn, en het onderzoeken naar zijn mogelijkheden en grenzen.

port/port22a

zelfportret

Eerste schilderactiviteiten.

In de jaren 80/90 is Jan begonnen met het beschilderen van allerlei huishoudelijke zaken in Hinderlooperstijl, vooral kleine sigarendoosjes waren favoriet. Een uitzondering hierop was het schilderijtje met een wintertafereel, basis hiervoor was een "Anton Pieck"-kerstkaart (te zien onder diversen).


Vervolg schilderactiviteiten

Na zijn pensionering (2005) is hij door en samen met de opgroeiende kleinkinderen  aan het schilderen begonnen.

In 2007 is hij begonnen aan een collectie met paarden, ge´nspireerd door de werken van Frits Klein. Na het eerste exemplaar ontdekte hij de mogelijkheden. Soms werd hij gefascineerd door de uitstraling van een paard, de andere keer had hij een achtergrond waar dan een paard werd bij gezocht, zo zijn er combinaties ontstaan die voor hem een harmonieus geheel vormen.

De TV-cursus "Schilderen met Gary Jenkins" (juli 2007) heeft hem aangezet tot het ook weer schilderen van bloemen.

Sinds begin 2008 is hij, als afwisseling  landschappen gaan schilderen, waarvan vooral "de luchten" veel aandacht kregen. Luchten zijn altijd al een bron van inspiratie voor hem.

Later ontdekte hij de stillevens.

Vanaf 2009 zijn de ontwikkelingen van zijn verdere schildersactiviteiten  te volgen op de BLOG.

  [ naar blog ]


Websites

Het ontwerpen, maken en aanpassen van websites is voor Jan eveneens een hobby. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn schilderijen hierin zijn ondergebracht, zodat er een totaal overzicht is ontstaan dat met een ieder gedeeld kan worden.

 Reacties zijn dan ook altijd welkom ! Ziggo ondersteund het gastenboek niet meer , dus een e-mail is welkom !