Jan van Harn
Realistische schilderkunst

 

Blog 2014

     
     

16-2-2014 : Ik heb begin januari weer een plaat laten zagen van 80 x 60 cm en 2 van 40 x 30 cm. De grote plaat is bestemd voor een stilleven met een vaas bloemen en als achtergrond een spiegel en ruw stenen muur, en is al bijna klaar. Deze pas beter in de speciale lijst, in plaats van de badaccessoires.

Cultuurcentrale heeft toestemming gekregen om 2 x 4 weken per jaar gebruik te maken van de expositieruimte in het  Centrum voor Kunst & Erfgoed aan de Bergerweg in Alkmaar. De eerste keer is van 21 februari tot 23 maart. Samen met Jan Min en Cristel Groot, zal ik met 5 werken exposeren. Voor 2 van de werken heb ik de lijsten vervangen nadat  ik ze heb gerestaureerd.

18-2-2014: Ik heb 5 schilderijen naar Alkmaar gebracht voor de expositie.

21-2-2014: 16:00 uur opening van de expositie met een hapje en drankje. Dit was mijn eerste ervaring met een expositie waar ik zelf deel van uitmaak.

Juli 2014 De expositie is vrij rustig verlopen. Weinig respons gehad, wel een aantal informele contacten gelegd.

De 2 platen 40 x 30 cm (februari) heb ik voor een volgende opdracht gebruikt. In april / mei twee kleindochters van de buurvrouw geschilderd.

Gevolgd door een periode van weinig schilder activiteiten.

19-8-2014: Mijn inschrijving voor de kunstroute Heerhugowaard 2014, 20 en 21 september is rond , krijg een plaats in het gemeentehuis voor de artotheek heb ik 1 werk ingeleverd (stilleven met handdoek). Mag verkocht worden 30% van de opbrengst is voor een goed doel.

Momenteel heb ik vier panelen 2 van 40 x 30 cm , heb ik gereserveerd voor 2 tegels, die ik wil gebruiken als demonstratie werk tijdens de kunstroute; 1 van 50 x 40 voor een opdracht van Ronan Mooij ( portret van hem met vriendin) en 1 van 75 x 61 cm, een nieuw stilleven (stijl Helmantel) , deze twee werken doe ik ter afwisseling naast elkaar.

13-10-2014: opdracht portret Ronan Mooij en het nieuwe stilleven zijn beiden af.

De Kunstroute is zeer naar tevredenheid verlopen, beide dagen een doorlopende gezellige drukte zodat ik iedereen leuk te woord heb kunnen staan. De panelen voor de uitleg van de tegels was een succes en werd erg gewaardeerd. Tijdens de kunstroute Paulien Mulder leren kennen. Zij exposeerde bij de huisartsenpraktijk op " het Eiland " die ruimte kwam nu vrij.

Direct geïnformeerd, vanaf 1 oktober heb ik daar een expositie, waarvan de einddatum nu nog niet bekend is. Mijn inbreng is 6 werken.

Mijn volgende project zijn 6 panelen van divers formaat uit een plaat van 122 x 244. Twee zijn bestemd voor reeds bestaande lijsten. Daarnaast ben ik de 3 panelen aan het beschilderen die gebruikt zijn tijdens de kunstroute.

December 2014: De drie panelen is er 1 geworden de andere twee bewaar ik voor een later tijdstip.

Op een paneel van 76 x 101 cm heb ik een afbeelding van "in een middeleeuws klooster" geschilderd,  bron was een oude schoolplaat waarvan ik de rechter helft heb genomen. De lijst is van een stuk gevallen spiegel.

In mijn schetsboek heb ik twee kleurtekeningen van bloemen gemaakt. Deze zijn inmiddels ook ingelijst.

De  expositie op het zorgeiland loopt vermoedelijk door tot in  het nieuwe jaar.